Espoon Palloseura valittiin mukaan Etelä-Suomen valmennuskeskuksen huipputason toimintaan sekä tytöissä että pojissa. Valintakriteereissä painottuivat seurojen taso Palloliiton laatujärjestelmässä, seurojen pelaajakehityksen tulokset, pelaajapolun eheys, talous sekä olosuhteet.

Etelä-Suomen Valmennuskeskuksen alueelta valittiin kaudelle 2019-2021 seuraavat seurat:
Poikien huipputaso: EPS, HJS, FC KTP ja VJS.
Poikien perustaso: FC HAKA -juniorit, SalPa ja KoiPS.
Tyttöjen huipputaso: EPS, VJS, HJS, FC HAKA -juniorit ja SalPa.

Alueellinen valmennuskeskustoiminta kattaa tulevalla kaksivuotiskaudella 2019-2021 kolme aluetta: Etelän, Keski- ja Pohjois-Suomen valmennuskeskusalueet. Kehittymisen seurannan kokonaisuuden ytimessä on valmentajien ja valmennuspäälliköiden koulutus, vuorovaikutus seurojen välillä sekä apu systemaattiseen urheilutoiminnan laadulliseen kehittämiseen faktatietoja hyödyntämällä. Valmennuskeskusten tavoitteena on kehittää kokonaisvaltaisesti mukaan valittujen seurojen pelaajakehitystoimintaa, valmennusosaamista ja seuran urheilutoimintaa.

Toiminnan aloittamisen lähtökohtana on ollut Sami Hyypiä Akatemiassa vuosien saatossa kehitetyt käytänteet. Alueellisten valmennuskeskusten toteuttaman kehittymisen seurannan kokonaisuuden avulla Sami Hyypiä Akatemiassa kehitetyt hyvät toiminnot on pyritty tuomaan kustannustehokkaammin entistä lähemmäksi paikallisten seurojen arkea. Samalla alueellisessa toiminnassa toteutetaan myös uusia käytäntöjä ja toimintoja pelaajien laadukkaan arjen kehittämiseksi seurojen tarpeet huomioiden. Suomen Palloliitto ja valtakunnallinen valmennuskeskus Eerikkilässä vievät kehittymisen seurantaprosesseja kaikissa valmennuskeskuksessa yhteisesti eteenpäin.

Toiminta koostuu vuosittain kahdesti järjestettävistä kehityksenseurantatapahtumista Eerikkilässä sekä sieltä johdettuihin toimenpiteiden toteutuksesta ja seurannasta, valmennus- ja valmennusjohtokoulutuksista sekä seuravierailuista.

Espoon Palloseura päätti hakea mukaan toimintaan vahvistaakseen strategian mukaisesti pelaajakehityspolkua, joka mahdollistaa kehittymisen kohti kunkin omaa huippua. Valmennuskeskuksen toiminta tuo myös säännöllisesti ulkopuolista arviontia seuran toimintaan ja mahdollistaa vahvemman perustan tiedolla johtamiseen.

Valmennuskeskuksen toiminta käynnistyy syksyllä 2019. Toimintaan osallistuu ensimmäisenä toimintavuotena pelaajia 2006-2009 -syntyneiden akatemiajoukkueista. Toiminta suunnitellaan osaksi joukkueiden olemassa olevia kalentereita niin etteivät kulut kasvaisi.

Lue lisää valmennuskeskuksista tästä.

Lisätiedot:

Janne Kangasniemi, urheilutoimenjohtaja