Espoon Palloseuran valmennuspäällikkönä vuodesta 2015 lähtien toiminut Boris Wistuba aloittaa HJK:n miesten edustusjoukkueen huoltajana 1.1.2019 lähtien.

”Kolmen ja puolen vuoden aikana olemme kehittäneet vahvasti EPSiä jalkapalloseurana. Nyt on hyvä hakea uutta tietoa ja siten viedä toimintaa myös EPSissä eteenpäin. Koen, että seura on niin hyvässä tilassa ja olemme kasvaneet matkan yhdessä, että voimme siirtyä enemmän keskieurooppalaiseen malliin johtaa seuran valmennusta”, summaa Wistuba.

EPSin mukana Wistuba jatkaa edelleen valmennuksen neuvonantajana sekä T04 Akatemian valmentajana.

Valmennuspäällikön tehtävät jakaantuvat pääosin Janne Kangasniemelle ja Stefan Wikströmille.

”EPSin valmennusta on viety eteenpäin reippain askelin viimeisen kolmen vuoden aikana. Janne ja Stefan ovat olleet prosessissa tiivisti mukana mm. luomalla EPSin valmennuslinjaa. On hienoa, että meillä on sisällä kasvanut valmentajia, jotka ovat valmiita ottamaan isompaa vastuuta EPSin valmennustoiminnan kehittämisestä”, kertoo EPSin puheenjohtaja Mika Miettinen.

Kangasniemen vastuulle siirtyvät sidosryhmäyhteistyö sekä valmennusresurssien koordinaatio. Wikströmin vastuulla on puolestaan valmennuksen laadusta huolehtiminen.

”Meillä on jo monta ideaa, miten voimme jatkaa valmennuksen kehittämistä EPSissä”, Kangasniemi visioi. ”EPSissä on vahva valmennustiimi ja rakenne, joiden avulla EPS-metodi pystytään jalkauttamaan entistä paremmin”, jatkaa Wikström.

Wikström jatkaa 2009-syntyneiden, samoin kuin Kangasniemi 2008-syntyneiden ikäluokkavalmentajana, mutta he saavat ikäluokkavalmennukseen aiempaa enemmän vahvistusta tiimiltään. Jani Lehmuskosken rooli 2009-syntyneiden ja Tuomas Tiippanan rooli 2008-syntyneiden mukana laajenee.