EPS Metodi

Espoon Palloseuran jalkapallotoiminnan perustan, EPS-metodin, luominen aloitettiin José Riveiron (Uefa Pro, PK-35, HJK Veikkausliiga) ja EPS:n valmennuspäällikön Boris Wistuban (Uefa A, FC Honka, Veikkausliiga) johdolla kaudella 2014-2015. Valmentajien kouluttaminen aloitettiin syyskuussa 2015. Metodin yhtenä tarkoituksena on luoda yhtenäinen epsiläinen valmennuslinja eli tapa opettaa ja pelata jalkapalloa. EPS-metodi lähestyy jalkapallon valmentamista erityisesti taktisesta näkökulmasta.

Tavoitteet

EPS-metodin päätavoitteet ovat:
1. Kehittää pelaajan kognitiivista kapasiteettia.
2. Innostaa pelaajia harjoittelemaan säännöllisesti tarjoamalla mielekkäitä harjoituksia.
3. Opettaa ja kehittää lapsia ja nuoria kilpailemaan.
4. Pelata jalkapalloa tavalla, jossa pelaaja oppii ymmärtämään peliä ja ratkaisemaan pelissä eteen tulevia ongelmia.
5. Kouluttaa epsiläiset valmentajat käyttämään metodia päivittäisessä valmennustyössään.

Valmentajien kouluttaminen on jatkuva prosessi. Vuosittain seuran uudet valmentajat aloittavat metodin alkeista. Pidempään seurassa työskennelleille, metodikoulutusta jo saaneille valmentajille, tarjotaan jatkokursseja. Tämän lisäksi Josè Riveiro kouluttaa viikoittain seuran päätoimisia ammattivalmentajia.

Syksyn 2017 metodikurssit

Koulutus on tarkoitettu kaikille EPS:ssa toimiville valmentajille.  Metodikurssien aikataulu ja ilmoittautumiset löytyvät täältä.