EPS P10 Tykinkuulat  Vanhempien ja joukkueen väliset säännöt

1. Joukkue on kilpajoukkue. Joukkueen toimintaan on sitouduttava. Vanhemmat huolehtivat pelaajien kuljettamisesta niin, että joukkueen tapahtumissa ollaan ajoissa paikalla oikeiden varusteiden kera. Poissaoloista on ilmoitettava mahdollisimman ajoissa päävalmentajalle ja joukkueenjohtajalle erikseen sovitulla tavalla.

2. Joukkueen tavoitteena on auttaa pelaajia kehittymään jalkapalloilijoina sekä joukkue- että yksilötaitojen osalta. Lisäksi tavoitteena on kehittää pelaajien sosiaalisia taitoja joukkuetoiminnan avulla. Pelaajien tulee nauttia jalkapallosta ja joukkueessa mukanaolosta.

3. Pelaajia pyritään kohtelemaan reilusti. Kaikki pelaajat saavat osallistua joukkueen harjoituksiin, mutta valmentajat päättävät ketkä pelaajat pelaavat otteluissa. Otteluvalintoihin vaikuttavat ennen kaikkea aktiivisuus ja asenne treeneissä. Otteluissa mukana olevat pelaajat saavat kaikki peliaikaa vähintään puolet ottelusta. Sopiva määrä joukkueen tapahtumia on 4–5 kertaa viikossa.

4. Valmentajat ohjaavat harjoituksia ja pelejä. Erotuomarit/pelinohjaajat ovat kentän auktoriteetteja. Vanhemmat kannustavat ja tukevat joukkuetta positiivisesti. Pelaajat kannustavat toisiaan.

5. Pelaajat pelaavat reilusti ja kunnioittavat valmentajia, joukkueen muita taustahenkilöitä, joukkuetovereitaan, erotuomareita/pelinohjaajia, vastustajia sekä oman joukkueen ja vastustajan vanhempia.

6. Päihteiden, tupakan ja ruman kielenkäytön suhteen on nollatoleranssi kaikessa joukkueen toiminnassa, myös kentän laidalla ja sen välittömässä läheisyydessä.

7. Vanhemmat huolehtivat, että pelaajat ulkoilevat ja liikkuvat myös joukkueen tapahtumien ulkopuolella sekä myös siitä, että pelaajat lepäävät ja ruokailevat riittävästi. Vanhemmat huolehtivat myös pelaajien koulunkäynnin onnistumisesta.

8. Valmentajat, joukkueen muut taustahenkilöt ja vanhemmat keskustelevat asioista avoimesti ja tarvittaessa luottamuksellisesti.