JOUKKUEEN SÄÄNNÖT

Pelaajien ja joukkuejohdon välille:

 1. Harjoituksiin ja peleihin tullaan ajoissa varusteet päällä, juomapullot täynnä vettä ja pallot (pumpattuina) mukana.
 2. Käydään aktiivisesti harjoituksissa niin saadaan myös pelata peleissä.
 3. Kuunnellaan ja noudatetaan valmentajien ohjeita sekä annetaan joukkuekavereille harjoittelu ja pelirauha.
 4. Kohdellaan kaikkia pelikavereita reilusti ja tasavertaisesti.
 5. Pelataan reilusti sekä kannustetaan ja kehutaan joukkuekavereita, pidetään huolta joukkuehengestä.
 6. Erimielisyydet ja törmäykset sovitaan kättelemällä ja anteeksi pyytämällä.
 7. Ei haukuta omia pelaajia, vastustajia eikä tuomareita. Kinastelu toisen satuttaminen, syljeskely ja kiroileminen on kielletty.
 8. Kun harjoitellaan ja pelataan, niin tehdään se kunnolla. Leikitään harjoitusten ja pelien ulkopuolella.
 9. Valmentajat kertovat pelipaikat ja huolehtivat pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta sekä peleissä että harjoituksissa.
 10. Pyritään takaamaan pelaajille vähintään puolen pelin takuu. Turnauksissa jokainen pelaaja pääsee pelaamaan ja saa mahdollisuuksia kokeilla eri pelipaikkoja.
 11. Jos pelaaja käyttäytyy huonosti harjoituksissa tai peleissä on valmentajalla oikeus ja velvollisuus puuttua asiaan.
 12. Valmentajat peluuttavat pelaajia turnauksissa ja peleissä niin, että jokaisen pelaajan pelaaminen varmistetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että osallistutaan useammalla joukkueella peleihin tai rajoitetaan pelaajien määrää. Puolenpelin takuuta ei voida noudattaa kaikissa peleissä, vaikka se on perusajatus.
 13. Pelaajilla voi olla muitakin harrastuksia. Kaikenlainen liikkuminen jalkapallon lisäksi on hyväksi!

JOUKKUEEN SÄÄNNÖT

Vanhempien ja joukkuejohdon välille:

 1. Harjoituksiin ilmoittaudutaan aina nimenhuuto.com kautta.
 2. Valmentajat ilmoittavat pelaavan kokoonpanon peleihin nimenhuuto.com kautta. Jos pelaaja on estynyt osallistumasta peliin, on valmentajalle ilmoitettava viimeistään 2 vrk ennen peliä.
 3. Turnausten kokoonpanot tehdään osallistumisilmoitusten perusteella 2 viikkoa ennen turnausta. Muutokset tulee ilmoittaa heti, jotta valmentajat pystyvät ottamaan pelaajamäärät huomioon.
 4. Pojat tuodaan harjoituksiin ajoissa ja peleihin vähintään 45min ennen pelin alkamisaikaa. Suunnitelkaa mm. yhteiskyydityksiä, jotta kenenkään ei tarvitse jäädä pois tapahtumista.
 5. Sairasta lasta ei tuoda harjoituksiin eikä peleihin.
 6. Annetaan valmentajille ja pelaajille työrauha. Keskustellaan asiat harjoitusten ja pelien jälkeen. Peleissä ja harjoituksissa vain valmentajat antavat pelillisiä ohjeita eli annetaan poikien pelata.
 7. Ollaan apuna aina, kun sitä tarvitaan. Autetaan esimerkiksi pelikentän kuntoon laittamisessa, toimitaan tarvittaessa apuvalmentajina, palautettaan karanneita palloja harjoitukseen ym.
 8. Kannustetaan ja kehutaan poikia tasapuolisesti menestyksestä riippumatta.
 9. Ei haukuta eikä kommentoida omia pelaajia, vastustajia eikä tuomareita.
 10. Jos kuullaan asiattomia kommentteja kentän laidalta niin ilmoitetaan niistä heti pelinohjaajalle sekä turnausvastaavalle.
 11. Ei syljeskellä, kiroilla, polteta tupakkaa eikä käytetä nuuskaa tai muita päihteitä kentän laidalla.
 12. Pelaajien muut harrastukset ovat ehdottomasti sallittuja, aikataulutukset ym. harrastusten välillä ovat perheiden päätettävissä, poikien jaksaminen huomioon ottaen.
 13. Jalkapallo on joukkuelaji, myös vanhempien osalta. Kaikkien pelaajien vanhemmat ovat velvollisia osallistumaan joukkueen toimintaan, joko valmennusapuna, taustajoukoissa tai turnausjärjestelijöinä.
 14. Vanhempien tehtävä on kuljettaa, kustantaa ja kannustaa. Treeneissä ja peleissä huolehditaan pelaajan huoltamisesta. Jos lapsi joudutaan jättämään treeneihin ilman omaa huoltajaa, jonkun paikalla olevista vanhemmista tulee ottaa pelaajasta vastuun.
 15. Jalkapallon harrastamisen tulee olla hauskaa!

  Vanhemmat sitoutuvat allekirjoituksellaan noudattamaan sääntöjä. Joukkuejohto kerää allekirjoitukset vanhemmilta.