Säännöistä

Säännöt päivitetään vuosittain. Alla on vuonna 2016 käytössä olevat säännöt. Jokaisen pelaajan huoltaja allekirjoittaa säännöt ja toivottavasti myös lukee ne.

Pelaajille

 1. Harjoituksiin ja peleihin tullaan ajoissa, juomapullot täynnä vettä ja pallot (pumpattuina) mukana. Nappikset puetaan vasta kentällä tai pukukopissa ja pelipaita juuri ennen peliä kapteenin tai valmentajan ohjeen mukaan.
 2. Jos ei käy harjoituksissa niin silloin ei saa pelata peleissä.
 3. Kuunnellaan ja noudatetaan valmentajien ohjeita sekä annetaan joukkuekavereille harjoittelu ja pelirauha.
 4. Kohdellaan kaikkia pelikavereita reilusti ja tasavertaisesti.
 5. Pelataan reilusti sekä kannustetaan ja kehutaan joukkuekavereita, pidetään huolta joukkuehengestä.
 6. Erimielisyydet ja törmäykset sovitaan kättelemällä ja anteeksi pyytämällä.
 7. Ei haukuta omia pelaajia, vastustajia eikä tuomareita. Kinastelu, leikkiminen, toisen satuttaminen, syljeskely ja kiroileminen on kielletty.
 8. Kun harjoitellaan ja pelataan, niin tehdään se täysillä-
 9. Valmentajat kertovat pelipaikat ja huolehtivat pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta sekä peleissä että harjoituksissa.
 10. Pyritään takaamaan pelaajille vähintään puolen pelin takuu. Turnauksissa jokainen pelaaja pääsee pelaamaan ja saa mahdollisuuksia kokeilla eri pelipaikkoja.
 11. Jos pelaaja käyttäytyy huonosti harjoituksissa tai peleissä on valmentajalla oikeus ja velvollisuus puuttua asiaan tarvittavilla toimenpiteillä.
 12. Valmentajat peluuttavat pelaajia turnauksissa ja peleissä niin, että jokaisen pelaajan pelaaminen varmistetaan. Käytännössä: osallistutaan useammalla joukkueella peleihin tai rajoitetaan pelaajien määrää. Puolenpelin takuuta ei voida noudattaa kaikissa peleissä, vaikka se on perusajatus.
 13. Pelaajilla voi olla muitakin harrastuksia. Kaikenlainen liikkuminen jalkapallon lisäksi on hyväksi!

Vanhemmille

 1. Harjoituksiin ja peleihin ilmoittaudutaan nimenhuuto.com kautta ajoissa. Peleihin viimeistään 2 vrk ennen ja turnauksiin viimeistään 2 viikkoa ennen. Turnausten kokoonpanot tehdään osallistumisilmoitusten perusteella 2 viikkoa ennen turnausta. Muutokset tulee ilmoittaa heti, jotta valmentajat pystyvät ottamaan pelaajamäärät huomioon.
 2. Tuodaan pojat harjoituksiin ja peleihin vähintään 5min ennen nimenhuuto.com:ssa ilmoitettua aikaa. Suunnitelkaa mm. yhteiskyydityksiä, jotta kenenkään ei tarvitse jäädä pois tapahtumista.
 3. Sairasta lasta ei tuoda harjoituksiin eikä peleihin.
 4. Annetaan valmentajille ja pelaajille työrauha. Keskustellaan asiat harjoitusten ja pelien jälkeen. Peleissä ja harjoituksissa vain valmentajat antavat pelillisiä ohjeita.
 5. Ollaan apuna aina, kun sitä tarvitaan. Autetaan esimerkiksi pelikentän kuntoon laittamisessa, toimitaan tarvittaessa apuvalmentajina, palautettaan karanneita palloja harjoitukseen yms.
 6. Kannustetaan ja kehutaan poikia tasapuolisesti menestyksestä riippumatta.
 7. Ei haukuta eikä kommentoida omia pelaajia, vastustajia eikä tuomareita.
 8. Jos kuullaan asiattomia kommentteja kentän laidalta niin ilmoitetaan niistä heti pelinohjaajalle sekä valmennukselle.
 9. Ei syljeskellä, kiroilla, polteta tupakkaa eikä käytetä nuuskaa tai muita päihteitä kentän laidalla.
 10. Pelaajien muut harrastukset ovat ehdottomasti sallittuja, aikataulutukset ym. harrastusten välillä ovat perheiden päätettävissä, poikien jaksaminen huomioon ottaen.
 11. Jalkapallo on joukkuelaji, myös vanhempien osalta. Kaikkien pelaajien vanhemmat ovat velvollisia osallistumaan joukkueen toimintaan, joko valmennusapuna, taustajoukoissa tai turnausjärjestelijöinä.
 12. Vanhempien tehtävä on kuljettaa, kustantaa ja kannustaa. Treeneissä ja peleissä huolehditaan pelaajan huoltamisesta. Jos lapsi joudutaan jättämään treeneihin ilman omaa huoltajaa, tulee varmistua että joku paikalla olevista vanhemmista ottaa pelaajasta vastuun.
 13. Jalkapallon harrastamisen tulee olla hauskaa!

1176235 584781528249477 1188529330 n